Jelenlegi hely

Sajtó Ismertető

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 330 of /jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 330 of /jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine 14 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/menu.inc 569 sor).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int element_children() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/common.inc 6393 sor).

Sajtó Ismertető

Hetedhét-város (Játékváros)

A játékváros alapötlete Gyula németországi testvérvárosából, Ditzingenből származik. Az ottani szervezőknek köszönhetően eljutott kicsiny városunkba is ez a nagyszerű projekt és az elmúlt 5 évben meg valósításra került évről-évre.

Így Magyarországon először 2009 nyarán – a ditzingeni vezetők segítségével- Gyulán szerveztük meg Hetedhét-város névvel a játékvárost. A nagy sikerre való tekintettel idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre.

A játékváros Gyula Város, a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény, és a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület együttműködésével valósul meg.

Az idei évben 2013. július 08 és július 19. között a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Sz. Általános és Sportiskola Tagintézménye (5700 Gyula, Nürnbergi u. 2.) ad helyet a játékvárosnak.

Ebben az évben ismét egyedülálló élményt kínálunk 40 műhelyben közel 80 segítővel. Az idei év keret történetének Egyiptomot válaszoztuk.

Hetedhét-várost gyermekek irányítják, különféle „munkahelyeken”dolgozhatnak, lehetnek bankárok, fáraók, főpapok, keramikusok, pincérek, postások stb, készíthetnek különböző használati- és emléktárgyakat, főzhetnek-süthetnek, lovagolhatnak, bepillanthatnak a valós életbe.

Kipróbálhatják milyen is a „felnőtt élet”, amelyre oly nagyon várnak, s amelyet oly kevéssé ismernek.

 A „munkájukért” tisztes fizetés jár (játékpénzben), amit kedvük szerint ételre-italra, ínyencségekre, a műhelyekben készített árukra és szabadidős programokra költhetnek.

 A problémáikat maguknak kell megoldaniuk (persze a segítőkkel együtt), hiszen Hetedhét-város „szülőmentes övezet”, a szülők és más látogatók csak „idegenvezetőkkel” tekinthetik meg a várost.


A játékvárosban nem titkolt célunk a gyermekek önállóságra nevelése, kommunikációs-kapcsolatépítő-, és problémamegoldó képességeinek fejlesztése, munkára való nevelése (hogy örömüket leljék a munkában, minőségi termékeket készítsenek, a munkájukért kapott bérből gazdálkodjanak stb.). Szeretnénk, ha megismernék a pénz értékét, meg tanulnának bánni vele. Mindennek köszönhetően fejlődik a kreativitásuk, s megtapasztalják, hogy mennyi érdekes és hasznos dologgal tölthetik el a szabadidejüket.

Bővebb információ:
Mi egy Másért Gyulai Gyermekekért Közhasznú Egyesület részéről:
Szabó Enikő, titkár.,tel.:+36-20-236-05-49: info@miegymasert.hu

Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény részéről:
ifj. Gyarmathy Zsolt igh., tel.:+36-30-279-67-77: gyarmathy@gyaki.hu