A Játékvárosban

Kedves Szülők!

 Örülünk, hogy gyermekének lehetősége lesz az idei évben, a Hetedhét Játékvárosban reszt venni. A Hetedhét Játékváros ezen a nyáron 2020. július 6 –án 8.00 órakor nyitja meg kapuit polgárai számára, és két héten keresztül hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig üzemel.  Minden nap reggeli ügyelet van 6:50-től. A gyermekeket első nap reggel már 7:00 órától várjuk.

A Hetedhét Játékváros az idei évben az 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményébe kerül ismételten megrendezésre bejárás a Nürnbergi utca. 2, felől. 

A játékvárost több mint 240 fő 8-12 éves gyermek és 75 felnőtt és fiatal segítő tölti meg élettel, s alakítják ki saját birodalmukat a város területén.

A Játékváros már 12 éve, igyekszik a gyermekeknek megmutatni milyen is egy igazi város, irányító szervezetekkel, munkahelyekkel, különféle szolgáltatásokkal és szabadidős lehetőségekkel. Az idén 38-40 műhelyben dolgozhatnak a városlakók, és természetesen pénzt Gyurot kapnak a munkájukért. Keresetük felhasználásáról aztán maguk döntenek: ételt, italt, ajándéktárgyakat vásárolhatnak maguknak, de befizethetnek különféle szabadidős programokra is. A szabadidős programokról a honalapon is tájékozódhatnak.

Reggelente a városlakók mindig a saját csoportjukban az első napon egyeztetett helyen találkoznak, itt beszélik meg, hogy ki melyik munkahelyre (műhelybe) megy az első munkaórában, illetve itt történik meg a másnapi ebédmenü ismertetése és beírása a kiskönyvükbe, itt választhatnak, hogy a bisztróban vagy a menzán szeretnének e étkezni. Ezért nagyon fontos, hogy a gyermek mindig pontosan érkezzen a Játékvárosba legkésőbb 8:10-re. Ha valaki mégis később érkezeik, és ezt a szülő vagy a gyermek tudja, kérem előre jelezzék a csoportvezetőnek vagy a megadott telefonszámon. Az ebédet a csoportvezetőnél aznap 8:40-ig  lehet megrendelni, aki ezt nem teszi, meg annak automatikusan menzát fogunk rendelni.

A gyermekek öt (délelőtt három és délután kettő) munkarendben dolgoznak, az egyes részek között szünet van, és ekkor nyílik lehetőség új munkahelyre jelentkezni, illetve enni inni. Minden nap 12:00 és 13:00 kötött lesz az ebédszünet.

A napot mindig filmvetítéssel zárjuk itt nézhetik meg az általuk készített kisfilmeket, riportokat, valamint ekkor köszöntjük fel a születésnaposokat és itt kapnak információkat a város működésével kapcsolatban.   A következő napi programok is ilyenkor kerülnek ismertetésre, ez némi csúszással is játhat így előfordul, hogy a gyermekek csak 16:10-re érnek ki az udvarra csoportjukkal.  Ezen oknál fogva kérjük a szülőket, hogy türelmesen várják meg míg a csoportok felsorakoznak az udvaron és csak ezután vigyék el gyermeküket a csoportvezetőnél jelezve azt. Amennyiben gyermeke a játékvárosból egyedül mehet haza, azt a mellékelt nyomtatványon jelezze nekünk, kérjük, az engedélyt az első nap a regisztrációnál adják le. Ha a két hét alatt ebben változás történik kérjük a csoportvezetőnek jelezzék.!

Amennyiben a nyomtatványt az általunk elektronikusan úton kiküldőt levélben nem találja meg a honlapról is letöltheti a letöltések menüpont alatt találja meg.

– Ne feledjék el, hogy érvényes igazolást is kell hoznia a gyermeknek arról, hogy közösségbe mehet! Az igazolást 2020. július. 6-án reggel le kell adni a regisztrációnál! Annak, aki nem hozza magával a helyszínen kel kitöltenie ezen igazolást. Az igazolás szintén letölthető a honlapunkról.

 Egyéb fontos információk:

Kérjük, hogy gyermeke „játszós ruhában” és zárt cipőben, vagy szandálban jöjjön a papucs balesetveszélyes viselet a Játékvárosban. Hozzon magával esőköpenyt, sapkát, naptejet, műanyag poharat. Kérjük, hogy ételt-italt ne csomagoljon gyermekének hiszen neki magának kell azt megvásárolnia a saját játékpénzéből. A játékváros legfontosabb alapelve az önállóságra nevelés, gyermeke maga dönti el az étlap ismeretében, hogy a menzán vagy a bisztróban kíván e ebédelni.

Kérjük, hogy gyermeke ne hozzon magával mobiltelefont, egyrészt, mert az értékeikért nem vállalunk felelősséget, másrészt, hogy ne zavarjuk őt a „munkájában”. Ha feltétlenül, muszáj magával hoznia a telefonját, akkor kérjük, maradjon a gyermek hátizsákjában, táskájában kikapcsolt vagy néma üzemmódba!

Ami legyen az első nap reggelén a hátizsákban:

  Aminek mindenképpen folyamatosan a hátiszákban kellene lenni: sapkának, tartós műanyag pohár, pénztárca, hogy a keresetét abban tarthassa. A pénztárca és a kiskönyve (munkavállalói igazolvány) maradjon mindig a hátizsákban, táskában nehogy a pénzét és az igazolványát otthon felejtse a gyermek!

Kérjük, hogy a kislányoknál legyen hajgumi és hajpánt, hiszen több munkahelyen is össze kell kötniük a hajukat, hogy ne zavarja őket a „munkájukban”!

 Kérjük, hogy feltétlenül jelezze, ha gyermeke valamelyik nap betegség vagy egyéb probléma miatt kimarad vagy késik a játékvárosból 7:30-tól  tehetik meg a +36 20 388-5781 es telefonszámon. Felesleges aggódástól és utánajárástól óv így meg minket. Köszönjük.

Reméljük, felejthetetlen lesz gyermeke számára ez a 10 nap. Várjuk Önt is látogatóként, de kérjük, ne feledje, hogy csak 13.00-tól 14.45-ig és a kis idegenvezetőinkkel tehet látogatást, hiszen a Hetedhét Játékváros „szülőmentes övezet”. Várakozni az információs műhelyben kell.

Hogy az esetlegesen felmerülő problémákról közösen beszélhessünk szülői fogadóórát is tartunk, ahová csak a szülőket várjuk. A gyermekeknek amennyiben erre szükség van felügyeletet biztosítunk. A szülői értekezlet nem kötelező.


Viszont látásra július 6-án reggel 8.00 órakor a Hetedhét Játékvárosban az 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményében!