Archívum:
banner

Szertettel üdvözlünk a Hetedhét Játékváros honalapján!

Örülünk, hogy ellátogattál honlapunkra!

A Hetedhét Játékváros 2009 nyarán került megrendezésre első alkalommal Gyulán – német minta alapján – a játékvárost a gyermekek irányítják és működtetik a mindennapokban fiatalok és felnőtt segítőkkel.
A játékvárosban a részvevő gyermekek kipróbálhatják milyen is a „felnőtt élet”, amelyre oly nagyon várnak, s amelyet oly kevéssé ismernek. A „munkájukért” tisztes fizetés jár (játékpénzben), amit kedvük szerint ételre-italra, ínyencségekre, a műhelyekben készített árukra és szabadidős programokra költhetnek. A problémáikat maguknak kell megoldaniuk (persze a segítőkkel együtt), hiszen Hetedhét-város „szülőmentes övezet”, a szülők és más látogatók csak „idegenvezetőkkel” tekinthetik meg a várost.
A játékvárosban nem titkolt célunk a gyermekek önállóságra nevelése, kommunikációs-kapcsolatépítő-, és problémamegoldó képességeinek fejlesztése, munkára nevelése (hogy örömüket leljék a munkában, minőségi termékeket készítsenek, a munkájukért kapott bérből gazdálkodjanak stb.). Szeretnénk, ha megismernék a pénz értékét, meg tanulnának bánni vele. Szeretnénk, ha fejlődne a kreativitásuk, s szeretnénk, ha megtapasztalnák, hogy mennyi érdekes és hasznos dologgal tölthető el a szabadidejük.
Az idei évben a Játékváros témájául a boszorkányok, varázslók, mágusok, tündék, törpök, világát választottuk. A 10nap során a résztvevők jobban megismerhetik ezt a varázslatos világot és közben új élményekkel, barátokkal lehetnek gazdagabbak.