Archívum:
banner

Kedves Szülők!

Örülünk, hogy gyermekének lehetősége lesz az idei játékvárosban részt venni.
Hetedhét város ezen a nyáron 2012. július 2-án 8.00 órakor nyitja meg kapuit polgárai és látogatói számára, és két héten át hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig üzemel.
A játékvárost Gyulán – mint eddig mindig – a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános és Sportiskola Tagintézménye területén építjük fel.
A játékvárost több mint 200 fő 8-12 éves gyermek és 65 felnőtt és fiatal segítő tölti meg élettel, s kialakítják saját kis birodalmukat.
Ezt a helyet úgy kell elképzelni, mint egy igazi várost, irányító szervezetekkel, munkahelyekkel, különféle szolgáltatásokkal és szabadidős lehetőségekkel. Az idén 41 „munkahelyen” dolgozhatnak a városlakók, és természetesen pénzt (játékpénzt) kapnak a munkájukért. Keresetük felhasználásáról aztán maguk döntenek: ételt, italt, ajándéktárgyakat vásárolhatnak maguknak, de befizethetnek különféle szabadidős programokra is.
Reggelente a városlakók a csoportjukkal az első napon megbeszélt helyen találkoznak, itt beszélik meg, hogy ki melyik munkahelyre megy, illetve itt történik a menü ismeretében a másnapi ebédrendelés is. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek pontosan érkezzenek a játékvárosba.
A gyerekek négy (délelőtt kettő és délután kettő) munkaegységben dolgoznak, az egyes részek között szünet van, és ekkor nyílik lehetőség új munkaterület kipróbálására is. A napot mindig filmvetítéssel zárjuk, ezért kérjük, hogy a kedves szülők türelmesen várakozzanak 16.00 óráig a szülők kertjében!
Kérjük, hogy amennyiben gyermeke a játékvárosból egyedül mehet haza, azt a mellékelt nyomtatványon jelezze nekünk, kérjük, az engedélyt a regisztrációnál szíveskedjék leadni!

  • Ne feledjék el, hogy érvényes orvosi igazolást is kell hoznia a gyermeknek arról, hogy közösségbe mehet! Az orvosi igazolást 2012.07.02-án reggel le kell adni a regisztrációnál!
  • Kérjük, hogy gyermeke „játszós ruhában” és zárt cipőben (lehetőleg ne papucsban)  jöjjön, hozzon magával esőköpenyt, naptejet. A tornaterembe csak tornacipőben vagy vastag zokniban mehet be, ezért kérjük, hogy valamelyik ezek közül legyen nála!
  • Jó lenne, ha minden gyermeknél lenne pénztárca, hogy a keresetét (játékpénzt) abban tarthassa. A pénztárca és a „munkavállalói igazolvány” otthon is maradjon mindig a hátizsákban, nehogy a pénzét és az igazolványát otthon felejtse a gyermek!
  • A játékváros legfontosabb alapelve az önállóságra nevelés. Gyermeke maga dönti el az étlap ismeretében, hogy meleg ételt eszik ebédre, vagy szívesebben fogyaszt meleg szendvicset vagy egyebet.
  • Kérjük, hogy a kislányoknál legyen hajgumi és hajpánt, hiszen több munkahelyen is össze kell kötniük a hajukat!
  • Kérjük, hogy – amennyiben lehetséges- gyermeke ne hozzon magával mobiltelefont, egyrészt, mert az értékeikért nem tudunk felelősséget vállalni, másrészt, hogy ne zavarjuk őt a „munkájában”. Ha feltétlenül muszáj magával hoznia a telefonját, akkor kérjük, reggel adja azt oda csoportvezetőjének!
  • Kérjük, hogy ételt-italt ne csomagoljon gyermekének (már az első napon sem), hiszen neki magának kell azt megvásárolnia a saját (játék) pénzéből! Viszont kérjük, hogy legyen egy műanyag pohár a hátizsákjában!
  • Kérjük, hogy feltétlenül jelezze, ha gyermeke valamelyik nap betegség miatt nem jön a játékvárosba. Felesleges aggódástól és utánajárástól óv így meg minket. Köszönjük.

Reméljük, felejthetetlen lesz gyermeke számára ez a 10 nap. Várjuk Önt is látogatóként, de kérjük, ne feledje, hogy csak a megadott időben (13.00 órától 15.00 óráig) és vezetővel tehet látogatást, hiszen Hetedhét-város „szülőmentes övezet”. Várakozni a szülők kertjében lehet, ahol Ön is megkóstolhatja a bisztró és a sütöde aznapi kínálatát, a „kis”pincérek biztosan örülnek, ha Önt is kiszolgálhatják.
Hogy az esetlegesen felmerülő problémákról közösen beszélhessünk, július 4-én (szerdán) 17.00 órakor szülői értekezletet tartunk, ahová csak a szülőket várjuk. A gyermekeknek – amennyiben erre szükség van – felügyeletet biztosítunk.
Viszont látásra július 2-án reggel 8.00 órakor a Hetedhét játékvárosban!

Gyula, 2012. 06. 13.
Üdvözlettel:

                   a játékváros szervezői