Jelenlegi hely

Szülői Levél

Hibaüzenet

  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 330 of /jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in require_once() (line 330 of /jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/module.inc).
  • Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated include_once() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/themes/engines/phptemplate/phptemplate.engine 14 sor).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters drupal_get_feeds() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/common.inc 394 sor).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/menu.inc 569 sor).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int element_children() függvényben (/jail/home/www.hetedhetvaros.hu/gyula/old/2013/includes/common.inc 6393 sor).

Kedves Szülők!

 


Örülünk, hogy gyermekének lehetősége lesz az idei évben, a játékvárosban részt venni.
Hetedhét Játékváros város ezen a nyáron 2013. július 8-

án 8.00 órakor nyitja meg kapuit polgárai és látogatói számára, és két héten keresztül hétköznap 8.00 órától 16.00 óráig üzemel.
A játékvárost Gyulán – mint eddig mindig – a Gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5. Számú Általános és Sportiskola Tagintézménye területén ép

ítjük fel.
A játékvárost több mint 240 fő 8-12 éves gyermek és 80 felnőtt és fiatal segítő tölti meg élettel, s alakítják ki saját birodalmukat a város területén.


A Játékvárost úgy kell elképzelni, mint egy igazi várost, irányító szervezetekkel, munkahelyekkel, különféle szolgáltatásokkal és szabadidős lehetőségekkel. Az idén 42 „munkahelyen”(műhelyekben) „dolgozhatnak” a városlakók, és természetesen pénzt (játékpénzt) kapnak a munkájukért. Keresetük felhasználásáról aztán maguk döntenek: ételt, italt, ajándéktárgyakat vásárolhatnak maguknak és ajándékba, de befizethetnek különféle szabadidős programokra is. A szabadidős programokról részletesen majd 2013. július 08-után a honalapon is tájékozódhat mindenki

 


Reggelente a városlakók a csoportjukkal az első napon megbeszélt helyen találkoznak, itt beszélik meg, hogy ki melyik munkahelyre (műhelybe) megy, illetve itt történik meg a másnapi menü ismeretében az ebédrendelés is. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekek pontosan érkezzenek a játékvárosba. Ha valaki mégis később érkezeik, és ezt a szülő vagy a gyermek tudja, kérem ezt előre jelezni a csoportvezetőnek és az ebédrendelést ekkor meg tenni.


A gyerekek négy (délelőtt kettő és délután kettő) munkaegységben dolgoznak, az egyes részek között szünet van, és ekkor nyílik lehetőség új munkaterület kipróbálására is. Minden nap 12:00 és 13:00 kötött ebédszünet van minden városlakónak.

A napot mindig filmvetítéssel zárjuk, ezért kérjük, hogy a kedves szülők türelmesen várakozzanak 16.00 óráig a szülők kertjében!


Kérjük, hogy amennyiben gyermeke a játékvárosból egyedül mehet haza, azt a mellékelt nyomtatványon jelezze nekünk, kérjük, az engedélyt a regisztrációnál szíveskedjék leadni!

Amennyiben a nyomtatványt az általunk postai vagy elektronikusan úton kiküldőt levélben nem találja meg a honlapról is letölthetőe /igazolás címszó alatt/


- Ne feledjék el, hogy érvényes igazolást is kell hoznia a gyermeknek arról, hogy közösségbe mehet! Az igazolást 2013. 07. 08-án reggel le kell adni a regisztrációnál! Annak, aki nem hozza magával a helyszínen kel kitölteni ezen igazolást az igazolás is letölthető a honlapról /Igazolás címszó alatt található ezen nyomtatvány is/.

 

Egyéb fontos információ:

- Kérjük, hogy gyermeke „játszós ruhában” és zárt cipőben, vagy szandálba (lehetőleg ne papucsban) jöjjön, hozzon magával esőköpenyt, sapkát, naptejet. A tornaterembe csak tornacipőben vagy vastag zokniban mehet be, mindenki ezért kérjük, hogy valamelyik ezek közül legyen nála!

-          A játékváros legfontosabb alapelve az önállóságra nevelés. Gyermeke maga dönti el az étlap ismeretében, hogy meleg ételt eszik ebédre, vagy szívesebben fogyaszt meleg szendvicset vagy egyebet.

 

-          Kérjük, hogy – amennyiben lehetséges- gyermeke ne hozzon magával mobiltelefont,

      egyrészt, mert az értékeikért nem tudunk felelősséget vállalni, másrészt, hogy ne

      zavarjuk őt a „munkájában”. Ha feltétlenül, muszáj magával hoznia a telefonját, akkor

      kérjük, reggel adja azt oda csoportvezetőjének!


- Kérjük, hogy ételt-italt ne csomagoljon gyermekének (már az első napon sem), hiszen neki magának kell azt megvásárolnia a saját (játék) pénzéből! Viszont kérjük, hogy  legyen egy műanyag pohár a hátizsákjában!

 

Ami legyen az első nap reggelén a hátizsákban:

 

- Aminek mindenképpen folyamatosan a hátiszákban kellene lenni: esőkabát, sapkának, tartós műanyag pohár, pénztárca, hogy a keresetét (játékpénzt) abban tarthassa. A pénztárca és a „munkavállalói igazolvány” otthon is maradjon mindig a hátizsákban, nehogy a pénzét és az igazolványát otthon felejtse a gyermek!


- Kérjük, hogy a kislányoknál legyen hajgumi és hajpánt, hiszen több munkahelyen is össze kell kötniük a hajukat, hogy ne zavarja őket a „munkájukban”!

 


- Kérjük, hogy feltétlenül jelezze, ha gyermeke valamelyik nap betegség vagy egyéb probléma miatt nem jön a játékvárosba (20/388-57-81es telefonszámon). Felesleges aggódástól és utánajárástól óv így meg minket. Köszönjük.


Reméljük, felejthetetlen lesz gyermeke számára ez a 10 nap. Várjuk Önt is látogatóként, de kérjük, ne feledje, hogy csak a megadott időben (13.00 órától 15.00 óráig) és vezetővel lehet látogatást, hiszen Hetedhét-város „szülőmentes övezet”. Várakozni a szülők kertjében lehet, ahol Ön is megkóstolhatja a bisztró és a sütöde aznapi kínálatát, a „kis”pincérek biztosan örülnek, ha Önt is kiszolgálhatják.


Hogy az esetlegesen felmerülő problémákról közösen beszélhessünk, július 10-én (szerdán) 17.00 órakor szülői fogadóórát tartunk, ahová csak a szülőket várjuk A gyermekeknek – amennyiben erre szükség van – felügyeletet biztosítunk.


Viszontlátásra július 8-án reggel 8.00 órakor a Hetedhét játékvárosban!